preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

 > Naslovnica
Vijesti

CENTAR IZVRSNOSTI

Autor: Tome Kovačević, 16. 9. 2020.

Dragi učenici i roditelji,

Centar izvrsnosti Splitsko - dalmatinske županije (CI-SDŽ) i ove školske godine nastavlja s radom te provođenjem svojih aktivnosti i programa. U rad pojedinih CI uključuju se potencijalno daroviti učenici odabrani putem testiranja (temeljem postignutog rezultata) te putem direktnog upisa (temeljem praćenja i vrednovanja postignuća polaznika upisanih u prethodnim godinama).

Rok za prijavu kandidata u programe CI SDŽ istječe u petak, 18. rujna 2020. godine u 23:59 kada će poveznica za prijavu biti zatvorena. Stoga je nužno iskazati svoj interes što prije. Pod [više] pročitajte opširnije o svim programima i načinu prijave te preuzmite Javni poziv za učenike.

Prijaviti se mogu svi zainteresirani učenici koji zadovoljavaju opće uvjete prijave:

1.1. Na Javni poziv za sudjelovanje u programu Centra izvrsnosti matematike mogu se prijaviti svi učenici koji će u šk. god. 2020./21. pohađati nastavu od 5. (petog) do 8. (osmog) razreda osnovne škole te od 1. (prvog) do 3. (trećeg) razreda srednje škole.

1.2. Na Javni poziv za sudjelovanje u programima Centra izvrsnosti informatike i novih tehnologija mogu se prijaviti svi učenici koji će u šk. god. 2020./21. pohađati nastavu 7. (sedmog) i 8. (osmog) razreda osnovne škole te od 1. (prvog) do 3. (trećeg) razreda srednje škole.

1.3. Na Javni poziv za sudjelovanje u programu Centra izvrsnosti prirodoslovlja mogu se prijaviti svi učenici koji će u šk. god. 2020./21. pohađati nastavu 7. (sedmog) i 8. (osmog) razreda osnovne škole te od 1. (prvog) do 4. (četvrtog) razreda srednje škole.

 

Kako bi se prijavili, učenici se trebaju javiti svom učitelju predmetne nastave (matematika, priroda, biologija, kemija, fizika, tehnička kultura, informatika) kako bi učitelji mogli zapisati osnovne podatke učenika i dodati ih na popis za prijavu!

Prijave polaznika za sudjelovanje u CI SDŽ vršiti će se elektroničkim putem, putem aplikacije MIA. Unos svih podataka, kao i prijave za sve kandidate obavljaju se na razini škole. Nakon izvršene prijave škole, roditeljima prijavljenih učenika na e-mail adresu koja je navedena u prijavi dolazi poveznica, korisničko ime i lozinka. Roditelji učenika dužni su putem aplikacije MiA potpisati privolu u elektroničkom obliku te provjeriti i upisati podatke o djetetu koji su dostupni u aplikaciji. Nakon izvršene prijave, roditelji učenika moraju najkasnije do subote 19.rujna 2020. potpisati traženu privolu.

Učenik može pristupiti testiranju u više centara, ali prilikom prijave bira prioritetno područje u koje želi biti upisan. Nakon testiranja i provedbe svih postupaka odabira, polaznici koji su ostvarili pravo sudjelovanja u više centara, a s obzirom da se nastava u centrima odvija u isto vrijeme, prema prioritetu odabira centra prilikom prijava, bit će raspoređeni u izabrani Centar izvrsnosti.

Testiranja učenika koji žele steći status polaznika obavit će se po sljedećem rasporedu:

  1. Centar izvrsnosti informatike: 26. rujna 2020., Elektrotehnička škola-Split, Teslina 2, Split
  2. Centar izvrsnosti novih tehnologija: 26. rujna 2020., Elektrotehnička škola-Split, Teslina 2, Split
  3. Centar izvrsnosti matematike: 3. listopada 2020., III. gimnazija, Matice hrvatske 11, Split
  4. Centar izvrsnosti prirodoslovlja: 3. listopada 2020., Prirodoslovna škola, Matice hrvatske 11, Split

O točnom vremenu i načinu održavanja testiranja bit će pravodobno obaviješteni svi prijavljeni kandidati (učenici i mentori) objavom na sljedećim web stranicama:

Testiranje će biti provedeno u skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom i mjerama koje će biti na snazi u trenutku provođenja testiranja!

Dodatne informacije o aktivnostima i radu CI SDŽ je moguće pronaći na sljedećem linku:

https://youtu.be/7FB3dkXePpk


Priloženi dokumenti:
Javni_poziv_ucenici_CI_SDZ_2020.pdf (187.71 KB)


OGLASNA PLOČA

Sjednica UV-a

održati će se 5. listopada 2020. (ponedjeljak) s početkom u 19:00 sati.


Upute za razrednike:

e-Dnevnik za razrednike

Upute za nastavnike:

e-Dnevnik za nastavnike

 


Sve o Tablet računalima

 Škola za život

Prezentacija s roditeljskog,

Upute za SIM kartice...

 

DOKUMENTI
PRAVILNICI
Tražilica
KNJIGOVODSTVO
KORISNI LINKOVI

 

 

CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / www.os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju