preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

 > Naslovnica
Vijesti

ORGANIZACIJA NASTAVNE GODINE 2020./2021.

Autor: Tome Kovačević, 7. 9. 2020.

U našoj Školi nastava će se odvijati prema nešto izmijenjenom modelu B iz dokumenta MZO-a Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 [poveznica], a za koji smo dobili suglasnost osnivača Grada Splita, pozitivno mišljene Vijeća roditelja i suglasnost Školskog odbora.

 

Pod [više] pogledajte detaljne upute o načinu organizacije nastave te pročitajte i preuzmite

Razredna nastava

Učenici razredne nastave, nastavu će imati u školi. Učenici prvih razreda i posebna skupina koji su inače trebali imati nastavu u međusmjeni, prelaze u smjenu „A” i „B”. Na taj način dobivamo vrijeme za dezinfekciju i provjetravanje prostora.

U smjeni „A” biti će: 1.a, 1. d, 1.e, 2.a, 2.d, 3.a, 3.d, 4.a, 4.d, 4.e

U smjeni „B” biti će: 1. b, 1.c, 2.b, 2.c, 2.e, 3.b, 3.c, 4.b, 4.c i Skupina

 • Za učenike razredne nastave, u jutarnjoj smjeni, nastava počinje u 8:30 sati, a u poslijepodnevnoj smjeni u 14:45 sati.
 • Nastavni sat traje 40 minuta.
 • Za vrijeme velikog odmora, učenici ostaju u učionicama te trebaju marendu ponijeti od kuće ili uzeti u školi. S učenicima u učionici ostaje učitelj koji je imao blok sat u tom razredu (3. i 4. sat) ili ako nastava nije organizirana u obliku blok sata, učitelj koji je imao 3. nastavni sat u tom razredu.


Predmetna nastava

Učenici predmetne nastave, imati će mješoviti model nastave i to po smjenama, jedan tjedan u školi, a jedan tjedan online.

Prvog tjedna nastave, smjena „A” će imati nastavu u školi, a smjena „B” online. U drugom tjednu nastavu, smjene se mijenjaju.

Razredi iz smjene „A” biti će podijeljeni na način da će 5. i 6. razredi u prvom tjednu nastavu imati ujutro, a 7. i 8. razredi poslijepodne. Također, u drugom tjednu nastave, razredi smjene „B” biti će podijeljeni na isti način – 5. i 6. razredi ujutro, a 7. i 8. razredi poslijepodne.

 • Za učenike predmetne nastave, u jutarnjoj smjeni, nastava počinje u 7:45 sati, a u poslijepodnevnoj smjeni u 14:00 sati.
 • Nastavni sat traje 40 minuta.
 • Učenici će boraviti uvijek u jednoj učionici i nastava će biti organizirana tako da će se učitelji izmjenjivati, a sve kako bi se smanjio broj kontakata u jednom danu. Kada god to bude moguće, nastava će biti organizirana kroz blok sate.
 • Za vrijeme velikog odmora, učenici ostaju u učionicama te trebaju marendu ponijeti od kuće ili uzeti u školi. S učenicima u učionici ostaje učitelj koji je imao blok sat u tom razredu (3. i 4. sat) ili ako nastava nije organizirana u obliku blok sata, učitelj koji je imao 3. nastavni sat u tom razredu.
   

Učenici i svi djelatnici Škole trebaju se pridržavati epidemioloških uputa. Pretpostavka za to je pojačana osobna higijena, dezinfekcija ruku i poštivanje najvećega mogućega fizičkog razmaka kod učenika od I. do IV. razreda, a kod učenika od V. do VIII. razreda uz nošenje maski. Također, više puta tijekom dana, potrebno je provjetravati učionice (kada god je to moguće).

 • Za učenike koji spadaju u izrazito vulnerabilnu skupinu, o čemu nadležni liječnik izdaje potvrdu, kao i za učenike koji su odsutni iz škole jer su COVID pozitivni i koji su u samoizolaciji, nastava se organizira kao nastava na daljinu.
 • Izborna nastava informatike i stranih jezika će biti organizirana uživo, ukoliko zbog sastava grupa, to bude moguće. Ukoliko ne bude moguće organizirati nastavu u školi, ista će biti organizirana online. Detaljne upute učenici će dobiti od svojih predmetnih učitelja.
 • Za nastavu TZK će učenici dobiti posebne upute od svojih učitelja TZK- a.
 • Izvannastavne aktivnosti će se izvoditi u okviru jednog razreda, a dopunska i dodatna nastava će biti organizirana kombinacijom rada u školi i online nastave.


Priloženi dokumenti:
Preporuke_za_roditelje.pdf (286.57 KB)
RASPORED_ZVONJENJA_-_2020.-2021..pdf (447.25 KB)


OGLASNA PLOČA

Sjednica UV-a

održati će se 5. listopada 2020. (ponedjeljak) s početkom u 19:00 sati.


Upute za razrednike:

e-Dnevnik za razrednike

Upute za nastavnike:

e-Dnevnik za nastavnike

 


Sve o Tablet računalima

 Škola za život

Prezentacija s roditeljskog,

Upute za SIM kartice...

 

DOKUMENTI
PRAVILNICI
Tražilica
KNJIGOVODSTVO
KORISNI LINKOVI

 

 

CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / www.os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju