preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

 > Eko škola
Vijesti

"MI JEDEMO ODGOVORNO" -projekt

Autor: Marita Čaleta, 20. 2. 2017.

U sklopu projekta "Mi jedemo odgovorno" učiteljica Lorena Kuvačić Roje,  je sa učenicima 1.b razreda provela  radionicu u suradnji sa učenicima 7.d razreda pod nazivom  PČELE – GLOBALNO UGROŽENA VRSTA.

Učenice 7. d razreda prezentirale su učenicima 1. b razreda svoja istraživanja o pčelama kao današnjoj globalno ugroženoj vrsti. Djeci razumljivim rječnikom iznijele su zanimljivosti o pčelama te im dale razmišljati na koje poteškoće pčele nailaze, a koje su vezane uz klimatske promjene.

 


Djeca su iščitavala poruke u rimi koje šalju pčele, što je bilo vrlo zanimljivo za čitače početnike.
S posebnim interesom zapjevali smo pjesmicu Bumbari se sastali.
U učeničkoj mapi predviđenoj za dokumentaciju vezanu za školski projekt učenici su olovkama u boji crtali viđeno na prezentaciji i zabilježili ključne riječi u umnoj mapi.
Tijekom radionice učenicima je novim spoznajama o pčelama kroz predmete likovne i glazbene kulture te hrvatskoga jezika tema približena u skladu s uzrastom učenika prvih razreda.

 

 

Cilj ove radionice je bio osvijestiti učenike o važnosti meda za zdravlje, ugroženosti pčela klimatskim promjenama, razvijati suradnju među učenicima viših i nižih razreda.
CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / www.os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju