preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

 > Eko škola
Vijesti

"MI JEDEMO ODGOVORNO" -projekt

Autor: Marita Čaleta, 1. 5. 2017.

U sklopu projekta "Mi jedemo odgovorno" učenici 2.b razreda su sa svojom učiteljicom Dubravkom Tkalčec proveli niz radionica na temu odgovorne prehrane.

1.  Aktivnost: PREZENTACIJA ZA RODITELJE 

  16.2.2017. održan je roditeljski sastanak na kojem su se roditelji detaljno upoznali s načinom realizacije projekta. U predstavljanju je korištena prezentacija. Predstavili su se i članovi/članice Razrednog eko odbora,  opisali svoje uloge i najavili daljnje aktivnosti. Predstavljeni su rezultati ankete koja je provedena.

2.  Aktivnost: IZRADBA LETKA

     Na satovima Sata razrednika, Hrvatskog jezika i Likovne kulture tijekom ožujka se, uz dogovore o daljnjim aktivnostima, učilo o tome  kako napisati obavijest odnosno letak. Nakon izložbe svih likovnih radova, izabrana su tri najbolja koja su ukomponirana   u letak. Uz pomoć učiteljice, dodan je i tekstualni dio. 

     

3.  Aktivnost: DEKLARACIJA NA HRANI (OBAVIJEST O PROIZVODU) – ŠTO MORA SADRŽAVATI

  Tijekom ožujka je učiteljica stupila u kontakt sa udrugom potrošača Splitski potrošač koji su se na koncu ispričali jer nemaju potrebne ljude koji bi mogli održati radionicu za učenike. Nije uspjela ostvariti ni kontakt s Dalmatinskim  potrošačem. Radionica je provedena na Satu razrednika uoči Projektnog dana Škole u travnju. U provedbi je korišten udžbenik za učenike iz Građanskog odgoja i obrazovanja – Modul. Zaštita potrošača (učiteljica je županijska voditeljica za Građanski odgoj i obrazovanje za osnovne i srednje škole) te deklaracije koje se prikupili učenici uz pomoć roditelja.

4.  Aktivnost: PROJEKTNI DAN – POVRTNI DAN

     26.4.2017. održan je Projektni dan Škole s temom Pravilna i odgovorna prehrana. Tema našeg razreda je bila Povrtni dan. Na početku je izveden lutkarski igrokaz Tužni kelj.

Zatim smo proučavali izgled, vrste i vrijednosti različitih vrsta povrća iz našega kraja. Izradili smo i mali zavičajni rječnik koji se odnosi na nazive povrća.

       

      

Potom smo zajednički blagovali sirovo povrće. Na kraju smo počeli s izradbom slikovnice o povrću.

          
CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / www.os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju