preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

 > Projekt
vijesti

PROJEKTNI DAN -MASLINA

Autor: Marita Čaleta, 24. 5. 2018. 23:10

Povodom međunarodnog Dana planeta Zemlje učenici i učitelji Osnovne škole Mejaši organizirali su  projektni dan na temu MASLINA.

Maslina je više od stabla koje svojim plodovima hrani ljude. Zbog svojih je karakteristika postala simbolom mira, obilja, vječnosti, učenosti i zdravlja, a još od antičke Grčke simbolizira pobjedu.

Potaknuti značenjem ove biljke i u želji da još više nauče i saznaju o njenoj vrijednosti, učenici su pod mentorstvom svojih nastavnika proveli 37 radionica.

Pod više pogledajmo što su sve vrijedne ruke radile i mudre glave učenika naučile kroz svoje radionice.

 [više]

MI JEDEMO ODGOVORNO" -projekt

Autor: Marita Čaleta, 17. 1. 2018. 22:00

 [više]

MI JEDEMO ODGOVORNO" -projekt

Autor: Marita Čaleta, 17. 6. 2017. 23:56

U sklopu projekta "Mi jedemo odgovorno" učenici 8.b razreda su sa svojom nastavnicom Josipom Banić izradili ZDRAVU KUHARICU .

U kuharici se nalazi 30 - ak recepata temeljenih  na ribi, bijelom mesu, voću i povrću.

 [više]

MI JEDEMO ODGOVORNO" -projekt

Autor: Marita Čaleta, 17. 6. 2017. 23:20

U sklopu projekta "Mi jedemo odgovorno"  učenici 1.c  razreda su zajedno sa svojom učiteljicom Katijom Lucić prisustvovalia RADIONICI KUHANJA u Udruzi ZDRAVI GRAD, na kojoj su ih ugostili g. Željko Petrović i njegova supruga Dara.

 [više]

MI JEDEMO ODGOVORNO" -projekt

Autor: Marita Čaleta, 17. 6. 2017. 22:05

Još jednu radionicu proveli su učenici 1.d razreda sa svojom učiteljicom Jasminkom Martinić Cezar u sklopu projekta "Mi jedemo odgovorno". Naziv radionice je KAKVU HRANU JEDEMO?

 [više]

MI JEDEMO ODGOVORNO" -projekt

Autor: Marita Čaleta, 17. 6. 2017. 19:56

U sklopu projekta "Mi jedemo odgovorno" učiteljica Jasminka Martinić Cezar je sa učenicima 1.d razreda provela  radionicu pod nazivom MALI POLJOPRIVREDNICI.

 

 [više]

MI JEDEMO ODGOVORNO" -projekt

Autor: Marita Čaleta, 29. 5. 2017. 23:21

U sklopu projekta "Mi jedemo odgovorno" učenici  petog (5.b) i sedmih razreda (7.a, 7.d) OŠ Mejaši  u pratnji svojih razrednika Ante Vuletin (5.b), Adela Buljac (7,a) i Marita Čaleta (7.d) posjetili su obiteljsko poljoprivredno seosko gospodarstvo u Gatima (Poljčka republika). Učenici su se upoznali sa načinom pripremanja i pečenja Soparnika- poljičke poslastice, koji je dobio zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla na razini EU.

 [više]

MI JEDEMO ODGOVORNO" -projekt

Autor: Marita Čaleta, 28. 5. 2017. 18:01

U sklopu projekta "Mi jedemo odgovorno" učenici sedmih razreda (7.a, 7.d) OŠ Mejaši su u  školskom vrtu u dijelu gdje su zasađeni agrumi  posadili nove sadnice naranača. 

 [više]

PROJEKTNI DAN -PRAVILNA I ODGOVORNA PREHRANA

Autor: Marita Čaleta, 23. 5. 2017. 21:12

U sklopu realizacije EU projekta "Mi jedemo odgovorno" učenici i učitelji Osnovne škole Mejaši organizirali su  projektni dan na temu PRAVILNE I ODGOVORNE PREHRANE.

Svrha i cilj projektnog dana je osvijestiti učenike koliko izbor hrane pozitivno ili negativno utječe na ljude i planet, da je važno što jedemo, koliko čega jedemo, koliko hrane bacamo, kako je naša hrana proizvedena i tko je od toga imao koristi.

 [više]

"MI JEDEMO ODGOVORNO" -projekt

Autor: Marita Čaleta, 1. 5. 2017. 11:51

Još jedna radionica vrijednih učenika 1.c  i njhove učiteljice Katije Lucić. 

Vrijedne ruke učenika izradile su slikovnicu, a pametne glavice osmislili Eko kodeks!

 

 [više]

"MI JEDEMO ODGOVORNO" -projekt

Autor: Marita Čaleta, 1. 5. 2017. 01:42

U sklopu projekta "Mi jedemo odgovorno" učenici 2.b razreda su sa svojom učiteljicom Dubravkom Tkalčec proveli niz radionica na temu odgovorne prehrane.

 [više]

"MI JEDEMO ODGOVORNO" -projekt

Autor: Marita Čaleta, 20. 3. 2017. 00:16

U sklopu projekta "Mi jedemo odgovorno" učiteljica Katija Lucić je sa učenicima 1.c razreda provela  radionicu pod nazivom 

ZBRINJAVANJE BIO OTPADA I UTJECAJ PROZVODNJE HRANE NA ZEMLJU.

 

 [više]

"MI JEDEMO ODGOVORNO" -projekt

Autor: Marita Čaleta, 19. 3. 2017. 23:32

U sklopu projekta "Mi jedemo odgovorno" učiteljica Katija Lucić je sa učenicima 1.c razreda provela još jednu zanimljivu radionicu pod nazivom KUHAMO ZDRAVO (PRIPREMAMO ZDRAVE OBROKE).

Cilj radionice je razvijati svijest kod učenika o važnosti pravilnog pripremanja određene vrste hrane jer pravilnim  se pripremanjem hrane sačuvaju hranjive tvari i poboljšava se okus, te razvijati svijest o važnosti odabira ekološki uzgojenoh namirnica jer su one  boljeg okusa i imaju više hranjivih sastojaka od ostalih vrsta hrane.

 [više]

"MI JEDEMO ODGOVORNO" -projekt

Autor: Marita Čaleta, 19. 3. 2017. 22:44

U sklopu projekta "Mi jedemo odgovorno" učiteljica Jasminka Martinić Cezar je sa učenicima 1.d razreda provela  zanimljivu radionicu pod nazivom ZDRAVA HRANA.

Cilj radionice je identifikacija štetnih tvari za tijelo, poticanje zdravih izbora, poticanje negativnih stavova prema sredstvima ovisnosti; igra i zabava.

 [više]

"MI JEDEMO ODGOVORNO" -projekt

Autor: Marita Čaleta, 19. 3. 2017. 19:52

Vrijedni  učenicima 1.c razreda zajedno sa svojom učiteljicom Katijom Lucić održali su još jednu  radionicu  u sklopu projekta "Mi jedemo odgovorno" pod nazivom

KAKVU HRANU JEDEMO?

Cilj ove radionice je razvijati svijest o odabiru hrane koja nije obogaćena  dodacima (aditivima) i koja nije tretirana umjetnim gnojivima i pesticidima  i razvijati svijest da je tretirana hrana loša za zdravlje.

 [više]

"MI JEDEMO ODGOVORNO" -projekt

Autor: Marita Čaleta, 20. 2. 2017. 01:03

U sklopu projekta "Mi jedemo odgovorno" učiteljica Katija Lucić je sa učenicima 1.c razreda provela još jednu vrijednu radionicu pod nazivom MALI POLJOPRIVREDNICI.

Radionica je realizirana sadnjom  različitih povrtnih kultura (netretirano sjeme) te praćenje rasta i razvoja biljaka.

 [više]

"MI JEDEMO ODGOVORNO" -projekt

Autor: Marita Čaleta, 20. 2. 2017. 00:45

U sklopu projekta "Mi jedemo odgovorno" učiteljica Lorena Kuvačić Roje,  je sa učenicima 1.b razreda provela  radionicu u suradnji sa učenicima 7.d razreda pod nazivom  PČELE – GLOBALNO UGROŽENA VRSTA.

 [više]

"MI JEDEMO ODGOVORNO" -projekt

Autor: Marita Čaleta, 20. 2. 2017. 00:16

U sklopu projekta "Mi jedemo odgovorno" učiteljica Katija Lucić je sa učenicima 1.c razreda provela još jednu poučnu radionicu pod nazivom ODAKLE DOLAZI HRANA KOJU JEDEM? Radionica je realizirana kroz analizu odabranih  prehrambrenih proizvoda i utvrdivanjei zemlje njihova porijekla.

 [više]

"MI JEDEMO ODGOVORNO" -projekt

Autor: Marita Čaleta, 19. 2. 2017. 22:51

EKO, BIO ili ORGANSKA HRANA naziv je radionice na kojoj su sudjelovali učenici 1.b, 1.c i 1.d zajedno sa svojim učiteljicama Lorenom Kuvačić Roje, Katijom Lucić, Jasminkom Martinić Cezar.

Gost predavač g. Željko Petrović (direktor centra izvrsnosti George Mateljan te udruge Zdravi grad iz Splita),  nastojao je kroz svoje izlaganje osvijestiti učenike o važnosti zdrave prehrane (ekološki uzgoj hrane).

Naglasio je kako je važno razvijati pravilan odnos prema zdravoj i pravilnoj prehrani te razvijati suradnju među učenicima .

 

 [više]

"MI JEDEMO ODGOVORNO" -projekt

Autor: Marita Čaleta, 19. 2. 2017. 16:48

Učenici 7.a i 7.d razreda zajedno sa svojim učiteljicama Adelom Buljac i Maritom Čaleta proveli su niz aktivnosti u okviru projekta "Mi jedemo odgovorno" .

Potaknuti pitanjem" Je li pravo vrijeme za jesti jagode?" istražili su  jedemo li sezonsko  i odakle dolazi voće i povrće koje jedemo.

 [više]

"MI JEDEMO ODGOVORNO" -projekt Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marita Čaleta, 19. 2. 2017. 16:18

Članovi Eko odbora su se dogovorili koje će sve aktivnosti provoditi do kraja školske godine unutar projekta "Mi jedemo odgovorno". Važno je napomenuti da je cilj uključiti sve učenike škole u ovaj projekt, kao i njihove roditelje, te ostale članove obitelji i članove lokalne zajednice.

 

Pogledajte što ćemo raditi u Akcijskom planu (PDF dokument u prilogu).

 

 [više]

"MI JEDEMO ODGOVORNO" -projekt

Autor: Marita Čaleta, 18. 2. 2017. 22:55

U sklopu projekta "Mi jedemo odgovorno" učenici su uz pomoć anketa analizirali prehranu u svojim domovima te su analizirali prehranu u školskoj kuhinji. Nakon provedenog istraživanja i popunjenih upitnika učenici su zajedno sa svojim mentorima obradili  rezultate. Uz pomoć dobivenih rezultata određena je "Početna točka" i pristupilo se formiranju akcijskog plana.

 [više]

"MI JEDEMO ODGOVORNO" -projekt

Autor: Marita Čaleta, 17. 1. 2017. 23:27

U sklopu projekta " Mi jedemo odgovorno" okupili  smo Eko timove koji će biti odgovorni za ovaj projekt i temu projekta (odgovorna prehrana).
Podijeljene su i definirane  uloge članovima svakog tima.

 

 [više]

"MI JEDEMO ODGOVORNO" -projekt Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marita Čaleta, 5. 11. 2016. 21:48

Projektnu dokumentaciju vezanu uz metodologiju i ostale informacije koje se tiču projekta"Mi jedemo odgovorno"možete pronaći pod priloženim dokumentima. 

 

 [više]

" MI JEDEMO ODGOVORNO " -projekt

Autor: Marita Čaleta, 24. 10. 2016. 23:24

Naša škola se uključila u projekt Eko škola"Mi jedemo odgovorno".

 

Projekt koji se bavi pravilnom i odgovornom prehranom.

U njemu sudjeluje 55 Eko-škola u Republici Hrvatskoj koje tijekom nastavne godine 2016/2017. realiziraju projekt.

Sam projekt financiran je od strane Europske unije, u RH mu je nacionalni koordinator Udruga „Lijepa naša“.

 

 

 [više]

 CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / www.os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju