preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

EKIPA NAŠE ŠKOLE NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU "SIGURNO U PROMETU 2018."

Autor: Zora Čatipović, 24. 5. 2018. 13:49

27.  travnja 2018. godine na prometnom poligonu provedeno je Županijsko natjecanje „Sigurno u prometu 2018." na kojem je sudjelovalo 20 ekipa s područja naše županije.

Ekipu naše škole činili su pobjednici školske razine natjecanja:

Klara Čubrilo,  Kristina Liović,  Marko Elez i Mateo Zovko.

Čestitamo

 [više]

BICIKLOM SIGURNO U PROMET ( Priručnik za osposobljavanje za samostalno upravljanje biciklom u prometu )

Autor: Zora Čatipović, 17. 1. 2018. 15:02

                                 

 

https://static.1987.hr/bicikli/dokumenti/program-osposobljavanja-za-bicikle-prirucnik-prilog-v6.pdf

 [više]

NAŠI UČENICI NA PROSLAVI 110 GODINA AUTOKLUBA SPLIT

Autor: Zora Čatipović, 20. 10. 2017. 23:35

Autoklub Split danas je obilježio 110 godina postojanja i rada. U sklopu proslave, svečano je otvoren obnovljeni školski poligon na Turskoj kuli. Obnovljeni poligon otvoren je u nazočnosti župana, gradonačelnika, predstavnika Kluba, policije i građana. Na svečanosti su sudjelovali i učenici 5.b razreda naše škole.

 [više]

BICIKL ZA POBJEDNIKA

Autor: Zora Čatipović, 1. 10. 2017. 19:00

Povodom  obilježavanja Dana policije na Rivi je upriličen prigodni zabavni i natjecateljski  program, nastup klape PU splitsko-dalmatinske Sveti Mihovil te  prezentacija tehnike i opreme koju koristi splitska policija. Najveću pozornost plijenio je službeni motocikl i  Asia, službeni pas Odjela PEZ-a  (protueksplozijske zaštite).  

U organizaciji  HAK-a održano je natjecanje u spretnosti vožnje bicikla na kojem su sudjelovali i učenici naše škole: Ante Laštre, Ana Pezo, Ivana Klišanin, Matea Uložnik, Marin Anđelić,  Matea Gavranović, Ivana Jukić, Toma Botica, Ivano Majić i Nikola Vukušić. Najspretniji u vožnji i savladavanju prepreka bio je Marin Anđelić, učenik 6.a razreda i aktivan član naše prometne skupine.  Marin je za nagradu dobio bicikl. Bravo Marine!!!

 [više]

EKIPA NAŠE ŠKOLE OSVOJILA 4. MJESTO NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU "SIGURNO U PROMETU 2017."

Autor: Zora Čatipović, 2. 5. 2017. 15:26

2. svibnja 2017. godine na prometnom poligonu provedeno je Županijsko natjecanje „Sigurno u prometu 2017." na kojem su sudjelovale 22 ekipe s područja naše županije.

Ekipu naše škole činili su pobjednici školske razine natjecanja:

Dorotea Kegalj, Magdalena Grizelj, Marin Anđelić i Antonio Kojundžić.

Čestitamo!

 [više]

Obilježavanje Dana policije: na Rivi prezentirane policijske vještine, oprema i tehnika

Autor: Zora Čatipović, 29. 9. 2016. 20:43

Na splitskoj Rivi, u srijedu, 28. rujna s početkom u 10 sati Policijska uprava splitsko-dalmatinska, u sklopu obilježavanja Dana policije i blagdana svetog Mihovila, organizirala je prezentaciju vještina, opreme, vozila, naoružanja i drugih materijalno tehničkih sredstava kojima policija raspolaže u svom radu. 

U suradnji s HAK-om i Biciklističkim klubom Marjan, održano je i natjecanje u spretnosti vožnje biciklom na kojem su sudjelovali i postigli odlične rezultate naši učenici: Mia Milković, Lana Tadić, Magdalema Mandalinić, Mladen Terzić,  Ante Laštre,  Marin Anđelić, Frane Gruica i Mihael Milardović.

 

 [više]

 Prometna skupina

EKIPA NAŠE ŠKOLE NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU "SIGURNO U PROMETU 2018."

27.  travnja 2018. godine na prometnom poligonu provedeno je Županijsko natjecanje „Sigurno u prometu 2018." na kojem je sudjelovalo 20 ekipa s područja naše županije.

Ekipu naše škole činili su pobjednici školske razine natjecanja:

Klara Čubrilo,  Kristina Liović,  Marko Elez i Mateo Zovko.

Čestitamo!

 

Prometni znakovi važni za bicikliste

http://ucilica.skole.hr/prometni-znakovi-vazni-za-vozaca-bicikla

 

Besplatna dječja igrica Goodyear Crossroad Safety za upoznavanja prometnih pravila

 

Osmišljena je nova inovativna igrica Goodyear Crossroad Safety uz koju na zabavan i učinkovit način djeca mogu naučiti prometne propise. Igrica prati stil crtanih filmova, a kroz nju najmlađi usvajaju osnovna pravila koja vrijede u prometnim raskrižjima.

 

Igrica omogućava rješavanje 10 stvarnih situacija u raskrižjima točnije svi slučajevi koje treba riješiti uzeti su iz stvarnog svakodnevnog prometa, a igrači su u igrici nakon pogreške upozoreni.

Goodyear je osnovu za igricu razvio u sklopu projekta Za sigurnost djece i njome želi doprinijeti sigurnosti djece u svakodnevnom cestovnom prometu.

Igrica je besplatno dostupna u trgovinama App Store na poveznici:
https://itunes.apple.com/us/app/goodyear-crossroad-safety/id1041788531?mt=8   
i Google Play na poveznici:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.getworksmedia.crossroadsafety&hl=en.

 

 

Kreće 7. državno natjecanje iz poznavanja prometnih propisa


Danas točno u podne kreće sedmo po redu državno natjecanje svih učenika osnovnih škola i svih osnovnih škola iz Republike Hrvatske u poznavanju prometnih propisa ovdje na Prometnoj Učilici. Natjecanje obuhvaća korištenje Prometne Učilice. U natjecanju se boduje pregled poučnih sadržaja, uspješnost u rješavanju vježbi te postignuće na 6 od 10 ispita koja zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova RH.

Za sudjelovanje u natjecanju učenici trebaju imati AAI@EduHR korisničke podatke koje su već dobili ili mogu dobiti u svojoj školi. Natjecati se mogu i učenici koji su se samostalno registrirali na stranicama Prometne Učilice, a čije su podatke pregledali i verificirali učitelji iz njihovih škola. 

Najtecanje je organizirano u tri kategorije: 

pojedinačno natjecanje učenika po uzrastima 
natjecanje razrednih odjeljenja i njihovih voditelja
natjecanje škola

Natjecanje traje do 30. studenoga 2015. (do 12:00 sati), a najuspješniji učenici, razredno odjeljenje i njihov voditelj te 3 najsupješnije škole osvojit će vrijedne nagrade.

Nagrade za najuspješnije učenike (nagrade dobivaju najbolja dva učenika prvih, drugih,…osmih razreda):

prvo mjesto – smartphone
drugo mjesto – bicikl i kaciga

Nagrada za nauspješniji razred (i njihove prijatelje):

jednodnevni izlet po izboru

Nagrada za voditelja najuspješnijeg razreda:

tablet PC

Nagrada za 3 najuspješnije škole:

laptop

 Uključite se odmah. Uz malo znanja o prometnim propisima i prometnoj kulturi osvojite nagrade.

 

23. rujna - "Dan bez automobila"

Problemi zbog neodgovorne uporabe automobila u gradovima, kao što su onečišćenje zraka, buka i prometna zagušenost, potaknuli su 2000. pokretanje Dana bez automobila, iz čega je dvije godine poslije izrastao Europski tjedan kretanja.

Riječ je o inicijativi EU-a kojom se promiče održiv prijevoz u gradovima te podiže svijest građana o koristi za okoliš, zdravlje i kvalitetu života. Europski tjedan kretanja (European Mobility Week) obilježava se od 16. do 22. rujna.

Danom bez automobila, zahvaljujući kojemu su šira središta mnogih gradova u Europi i diljem svijeta pretvaraju u pješačke zone, završava europski tjedan kretanja. 

 

POZIV ZA SUDJELOVANJE NA SPLITSKOJ BICIKLIJADI UDRUGE SUNCE

Poštovani,

i ove godine, već tradicionalno, Udruga Sunce organizira biciklijadu koja će se održati 21.09.2014. u gradu Splitu u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, a povodom Dana bez automobila.

Ovogodišnja biciklijada ima za cilj poboljšati status biciklista, ukazati na nedostatak biciklističke infrastrukture u gradu Splitu te također poslati poruku Jadroliniji o nerealno skupim cijenama karata za prijevoz bicikla na otoke.

Biciklijada starta u 16:00 ispred zgrade Banovine na zapadnoj obali. Pozivamo sve bicikliste da dođu barem pola sata ranije kako bi se na vrijeme zapisali i dobili broj kojim će sudjelovati na kasnijoj besplatnoj tomboli.

Prilikom prolaska biciklista koji sudjeluju na biciklijadi, ispred jadrolinijine zgrade u splitskoj luci, biciklisti će biciklističkim zvoncima simbolično zvoniti te na taj način poslati jadroliniji poruku o preskupim kartama za bicikle.

Ruta biciklijade: Obala kneza Branimira-Trumbićeva obala-Obala Hrvatskog narodnog preporoda-Obala kneza Domagoja-Katalinićev prilaz-Jadranska ulica-Bijankinijeva ulica-Pojišanska ulica-Dubrovačka ulica-Vukovarska ulica-Velebitska ulica-Žnjan-Spinčićeva ulica-Cvjetna ulica-Ulica Uvala Zenta

Na cilju biciklijade Udruga Sunce će organizirati prigodni program koji će početi u 17:00 sati. Svaki sudionik biciklijade imat će priliku okušati svoju sreću u tomboli ili biciklističkoj alci te osvojiti neku od odličnih nagrada.

Ovim putem vas pozivamo da svojim prisustvom uveličate ovogodišnju Splitsku biciklijadu kako bi brojem biciklista što bolje ukazali na problem nedostatka biciklističke infrastrukture u gradu Splitu.

Vidimo se na biciklijadi!

Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce

Association for Nature, Environment and Sustainable Development Sunce

 

Obala hrvatskog narodnog preporoda 7/III

HR- 21000 Split

tel.+385 21 360 779

fax +385 21 317 254

mob. + 385 (0)913607790

Zeleni telefon: 072 123456

                                      

Biciklistima zabranjeno korištenje  mobitela!

Prema novim odredbama, uz vozače motornih vozila, mobitel u vožnji ubuduće neće smjeti upotrebljavati biciklisti i vozači tramvaja

Tijekom utorka Sabor je donio izmjenu Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Prema novim odredbama, uz vozače motornih vozila, mobitel u vožnji ubuduće neće smjeti upotrebljavati biciklisti i vozači tramvaja.

Izvor:  http://www.dalmacijanews.hr

 

http://www.petzanet.hr/Portals/0/Kurikulum/Igre/Modul1/1.3/index.html


CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / www.os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju