preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Mejaši" Split

Vijesti

LINO VIŠEBOJAC U NAŠOJ ŠKOLI

Autor: Zora Čatipović, 18. 10. 2017.

U našoj smo školi 13. listopada 2017. godine imali čast ugostiti predstavnike Lina višebojca. Lino višebojac natjecanje je hrvatskih osnovnih škola u kojem se nagrađuje pravi, pozitivan, sportski duh.

Školu je potpuno zahvatila Lino „groznica“ - učenici su izradili navijačke transparente, uredili školu, naučili Lino himnu...

Gromoglasno navijanje zaorilo se dvoranom naše škole.
13.10.2017. u našoj se školi dogodio jedan pravi spoj zajedništva, vedrine, afirmiranja pozitivnih vrijednosti kao što su fer play igra, sportsko navijanje, što sve skupa prevenira destruktivna ponašanja. Nasilna i ovisnička ponašanja "bye bye", "hello" pozitivnom stavu te pozitivnim životnim vrijednostima koje dovode do zadovoljnog i uspješnog pojedinca.
 Naime projekt Lino Višebojac, nadmašio je sva naša očekivanja. 869 djece, 73 djelatnika, sa vrhunksim Balićem i Metličićem kao gostima i pozitivnim primjerima, svi združeni, jedinstveni, pozitivni, kreativni. Djeca su se učila sportskom navijanju, učila su se da je sport zdrav način življenja, te fer play igri  u igrama povlačenja konopca, skakanja iz vreća, trčanja, štafeta, skoka u dalj, nogometa , rukometa. Također su napisali literarne sastave na temu "Svijet po mom" i nacrtali likovna djela te napravili svoje transparente. Svi su sudjelovali ovako ili i onako, neki su fotografirali, drugi intervjuirali poznate uspješne sportaše. Taman da svatko prepozna svoj talent jer svatko je dobar u nečemu. A kad si dobar i uspješan u nečemu, kad se pronađeš u nečemu, nećeš imati potrebu za destruktivnom ponašanjima bilo koje vrste. Ovakvi projekti su prevencija svih nezdravih i štetnih ponašanja, od nasilja do ovisnosti. Bravo Mejaši:).

Mladenka Žuvan, psihologinja
LINO VIŠEBOJAC U  NAŠOJ ŠKOLI

U našoj smo školi 13. listopada 2017. godine imali čast ugostiti predstavnike Lina višebojca, natjecanja koje potiče pravi, sportski duh.

Svaki razred napravio je navijačke transparente te navijao za svog predstavnika.

Događaj je započeo himnom Lina Višebojca. Nakon toga uslijedilo je predstavljanje rukometnih legendi, Ivana Balića i Petra Metličića, te prigodni govor ravnateljice naše škole, Josipe Banić, koja je pozdravila sve prisutne i proglasila igre otvorenima. Uvertira u sportsko natjecanje bile su školska himna, u izvedbi školskog zbora, mažoretkinje i plesna grupa Vruća čokolada.

Natjecanje je bilo organizirano u grupama i pojedinačno. Obuhvatilo je više sportskih disciplina: izvođenje jedanaesteraca, sedmeraca, slobodno bacanje, skok u dalj, trčanje štafete, skakanje u vrećama i potezanje užeta. Natjecanju su prvo pristupili učenici viših razreda.

U grupnom natjecanju pobjedu su odnijeli učenici šestih i sedmih razreda, a pojedinačno Ante Prodan i Antonia Mišura, učenici 6. b razreda.

Nagradu za najbolji literarni rad „Svijet po mom“ dobila je Marija Bagarić, učenica 7. b razreda, dok su transparenti i navijači svih razreda bili podjednako dobri.

Novinarska skupina je nakon natjecanja intervjuirala rukometaše Ivana Balića i Petra Metličića koji su strpljivo odgovarali na postavljena pitanja, među kojima izdvajamo:

Je li vas rukomet sputavao u školskom uspjehu?

Važnije nam je bilo „tuč balunom“ pa na školu nismo bili fokusirani.

Imate li svoj životni moto? Koje biste savjete dali početniku?

Važno je dati sve od sebe te biti ponizan i skroman, poštovati i cijeniti starije.

Biste li promijenili nešto u svojoj karijeri ili ste pak u potpunosti zadovoljni njome?

Ne bismo ništa promijenili. Štoviše, bila je i bolja od očekivanog.                         

 

                                   Gabriela Peljić i Antonela Polić  (Novinarska skupina)
Na nagradnom natejčaju "Lino svijet po mom" pobijedila je pjesma

Marije Bagarić, 7.b

 

                                    

 

Da ljubav i sreća svakog prati…

 

Kada bi svijet bio po mom,

Svaki bi čovjek imao dom.

 

Nijedan ne bi osjetio glad,

I nitko ne bi umro mlad.

 

Nitko se nikome rugao ne bi,

A osmijeh bi bio na licu tebi.

 

Kada bi svijet bio po mom,

Svaka bi ptica imala dom.

 

Priroda bi bila potpuno čista,

A mir iz srca svima nek' blista.

 

Da ljubav i sreća svakog prati,

Čovjek samo treba osmijeh dati.

Marija Bagarić, 7. b
Prezentaciju Lino višebojac napravila je učenica Iva Akrap, 8.c
 

Fotografije:                                                                                                                   Karla Čerkez, Nina Štambuk, Ana Pezo, Ivana Klišanin, Ana Lovrinčević, Viktorija Vidović
CMS za škole logo
Osnovna škola "Mejaši" Split / Mejaši 20, HR-21000 Split / www.os-mejasi-st.skole.hr / ured@os-mejasi-st.skole.hr
preskoči na navigaciju